Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pelipäivä @ Lapuan pääkirjasto 11.11.2023 (Lapua)

11.11.2023 - 11:00 - 15:00

Vapaa pääsy
Lapuan pääkirjastolla järjestetään jo perinteeksi muodostunut Pelipäivä lauantaina 11.11. klo 11-15. Pakopelit ovat vahvasti esillä tämän vuoden tapahtumassa ja paljon muutakin hauskaa on tietenkin luvassa.
Pelipäivän ohjelmassa:
PAKOPELEJÄ MONESSA ERI MUODOSSA
Monsterit yrittävät vallata satunurkan halloweenin jäljiltä. Kirjastonalle-Tiitus viettää satunurkassa synttäreitään samalla, kun “hurjat” hirviöt vaanivat juhlien herkkuja (herkut eivät ole oikeita). Lasten tehtävänä on vapauttaa laatikosta monstereita karkoittava sauva ja pelastaa juhlien herkut, ennen kuin hirviöt ovat vallanneet koko satunurkan. Nyt tarvitaan rohkeiden lasten yhteistyötä! Ikäsuositus: 6-9-vuotiaille. Suositeltu ryhmäkoko: enintään 6 lasta. Peliaika: n. 30-60 min.
Apinasafari-pakopeli on pulmatehtäviä sisältävä oppimiskokonaisuus, joka tutustuttaa pelaajat kädellisten kiehtovaan maailmaan. Peli on suunniteltu alakouluikäisille (3.-6. luokka) ja kestää n. 10-20 minuuttia. Pelin on kehittänyt Tampereen luonnontieteellinen museo ja se on julkaistu vuonna 2022. Ilmaista peliä voi pelata netissä kirjaston läppärillä ja kuulokkeilla. Peli ei vaadi kirjautumista.
Pako Kummituslinnasta lautapeli on täynnä aitoa jännitystä! Piiloudu salaperäiseen linnaan ja välttele kummituksia, jotka ovat päättäneet etsiä sinut kodistaan. Koko perheen kummitusseikkailussa yksi pelaaja pyrkii salavihkaa ulos linnasta ja muut pelaajat yrittävät yhteistuumin löytää hänet. Jännitystä riittää, sillä sekä piiloutuja että kummitukset keräävät pisteitä loppuun asti. Kuka selviytyy voittajaksi? Ikäsuositus: 7+. Pelaajat: 2-4 kpl. Peliaika: 20+ min.
VR-LASIT TEKEVÄT ODOTETUN PALUUN
Kansalaisopiston VR-lasit olivat Pelipäivässä mukana ensimmäisen kerran vuonna 2019 ja silloin ne osoittautuivat koko tapahtuman suosituimmaksi pisteeksi. Nyt neljä vuotta myöhemmin on jälleen aika kokea uskomaton virtuaalitodellisuus HTC Vive VR-laseilla. Tule pelaamaan 3D VR-pelejä ja tunne olevasi toiminnan keskiössä.
USEITA KONSOLIPELIPISTEITÄ
Pelipisteissä on pelattavissa useita eri pelikonsoleita. Pelipisteet toteutetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kulttuuriyhteisö Ranka ry:n kanssa.
PS4:LLA VAPAATA PELAILUA ISOLTA VALKOKANKAALTA
Kirjaston oma PS4 on pelattavissa parvella, jossa voi kokea kuinka PS4-pelit heräävät eloon suurella valkokankaalla.
PELIAIHEINEN NÄYTTELY VITRIINISSÄ
Etelä-Pohjanmaan kulttuuriyhteisö Ranka ry tuo peliaiheista täytettä pääkirjaston vitriiniin. Esillä on paljon peliaiheista tavaraa eri aikakausilta. Näyttely on esillä 16.10.-11.11.2023, joten tervetuloa tutustumaan näyttelyyn jo ennen Pelipäivää.
SHAKKIKERHO OPASTAA SHAKIN SALOIHIN
Pääkirjaston parvella keskiviikkoisin klo 16:30-19:00 kokoontuva Shakkikerho tutustuttaa shakin pelaamiseen. Shakkikerholaiset pelaavat näytösotteluita, joita voi tulla seuraamaan. Jos kiinnostuit kerhon toiminnasta, voit tulla paikan päälle kysymään lisää.
LAUTAPELIEN VAPAATA PELAILUA JA PULMAPELEJÄ
Kirjastosalin perällä olevien pöytien ääressä voi pelailla vapaasti kirjaston lainattavia lautapelejä. Samalla pisteellä voi uppoutua myös pulmapelien maailmaan ja kokeilla esimerkiksi Rubikin kuution ratkaisemista.
Pelipäivässä ovat mukana Lapuan kaupunginkirjasto, Lapuan kansalaisopisto, Etelä-Pohjanmaan kulttuuriyhteisö Ranka ry ja Lapuan shakkikerho.
Pelipäivä on osa Peliviikkoa, jota vietetään 6.-12.11.2023. Peliviikko on vuosittain marraskuussa vietettävä pelikasvatuksen ja -kulttuurin teemaviikko, jota vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.
Lue lisää: www.peliviikko.fi
Tervetuloa pelailemaan ja pitämään hauskaa. Nähdään Pelipäivässä!

Details

Date:
11.11.2023
Time:
11:00 - 15:00
Cost:
Vapaa pääsy
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , ,
Website:
https://fb.me/e/3YbgmoGCk

Organizer

Lapuan kaupunginkirjasto
Phone
044 438 4576
View Organizer Website

Venue

Lapuan kaupunginkirjasto
Vanhan Paukun tie 1
LAPUA, 62100
+ Google Map
Phone
044 438 4576
View Venue Website