Ennakkotieto: Ongelmallinen pelaaminen vai ongelmallinen peliala?

Viranomaisista ja tutkijoista koostuva Lootbox-työryhmä kutsuu sinut mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan digitaalisten pelien ongelmallisesta pelaamisesta ja pelien liiketoimintamalleista. Tämä Peliviikon ennakkotapahtuma on suunnattu erityisesti ammattikasvattajille, jotka kohtaavat työssään digitaalisia pelejä pelaavia asiakkaita. Verkkolähetyksen ohjelma julkaistaan myöhemmin.

peliviikko Kiimingin kirjastossa

Kiimingin kirjasto Kirjastokuja 1, Kiiminki

Kiimingin kirjaston peliviikon ohjelmassa ma-to: Haasta kirjaston henkilökunta pelaamaan. Books Tower-peliturnaus. Turnaukseen osallistujat palkitaan. Lautapelejä kirjastossa.

Vapaa pääsy

Lautapeli-ilta

ylivieskan kaupunginkirjasto Kyöstintie 4, Ylivieska

Lautapelitapahtuma peliviikolla torstaina 9.11. klo 17-20 Ylivieskan kaupunginkirjastossa. Peli-ilta on suunnattu 16-vuotta täyttäneille. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Jokilaaksojen pelaajien kanssa. Tervetuloa!

Pakopeli-ilta Pukstaavissa

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi Marttilankatu 12, Sastamala

Jännittävä ilta museossa! Tule yksin tai yhdessä kavereiden kanssa selvittämään murhamysteeriä ja muita kutkuttavia pulmia. Illan aikana on mahdollista pelata pakopelejä oman valinnan mukaan. Tarjolla on huhtikuussa avattu Kirja pelastaa! -pakohuone, tiivistunnelmainen Murhamysteeri-pakopeli sekä jännittävä Pakomatkalla-pakopeli. Pelejä pelataan 2–6 hengen ryhmissä. Pelilähtöjä on rajattu määrä, joten saavuthan ajoissa Pukstaaviin. Pelivuorot varataan paikalle saavuttaessa. Huom. Viimeinen lähtö Kirja pelastaa! -pakohuoneeseen starttaa klo 18.00. Paikalla tapahtumassa on myös Kirjaston pop up -piste, jossa on lainattavissa mm. pelejä. Nappaa siis kirjastokortti taskuun mukaan! Pelit soveltuvat yli 10-vuotiaille. Tapahtuma on ilmainen. Voit kuitenkin varata muutaman euron Kahvila Pukstaavin pikkuherkkuja varten. Tervetuloa!

Vapaa pääsy

Pomecon

Etelä-Pohjanmaan opisto Opistontie 111, Ilmajoki

Pohjalainen pelitapahtuma Pomecon järjestetään Etelä-Pohjanmaan opistolla Ilmajoella marraskuussa. Tapahtuma pidetään valtakunnallisen Peliviikon viikonloppuna eli perjantaina 10.11. ja lauantaina 11.11.2023. Pomecon alkaa perjantaina iltapäivällä kello 13 ja huipentuu lauantai-iltana Ilmajoen nuorisovaltuuston Ilmajoen keskustassa järjestämiin päätösbileisiin. Pomecon on tapahtuma, joka painottuu pelaamiseen, cosplayaamiseen ja yhteisöllisyyteen. Ohjelmassa on muun muassa pelaamista, asujen tekemistä ja erilaisia luentoja. Pomecon on suunnattu kaikille pelaamisesta, roolipeleistä ja cosplayaamisesta kiinnostuneille, joilla ei ole mahdollisuutta lähteä kauemmas vastaaviin tapahtumiin. Mukana järjestämisessä ovat Etelä-Pohjanmaan Opisto, Pomedia, Ilmajoen nuorisovaltuusto, Ilmajoen kirjasto, Kurikan kirjasto, Kurikka-live, Qrikka Freetime ry, Depisucosplay, Fantasialinna, Ranka ry, Seinäjoki Gaming ja Platonic Partnership.

Mini Jessembly LAN-tapahtuma

GamePit Pro -tila Rajakatu 35, Jyväskylä

Jyväskylän e-urheiluseura ry järjestää 40-paikkaiset lanit Jyväskylässä GamePit Pro -tilalla. Tilaisuudessa on oma uloskäynti, suihkun käyttömahdollisuus, keittiö ilman uunia + majoitus. K18, omat juomat ja eväät sallittuja tapahtumassa. Tapahtuma on non-BYOC lanitapahtuma (konesetit valmiina). Mini Jessemblyillä voidaan järjestää turnauksia kysynnän mukaan. Lanitapahtuma alkaa perjantaina 10.11.2023 kello 17 Päättyy sunnuntaina 12.11.2023 kello 14 Lippujen hinnat 60-85 €, kaikki lipputyypit myynnissä 22.9.-10.11. asti!

Game Music Night – Ilta täynnä pelimusiikkia!

Lauantaina 11. marraskuuta Avanti-salissa on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea orkesterikokoonpanojen esittämää pelimusiikin parhaimmistoa. Game Music Night konsertissa teemana on niin nuorisoa kuin vanhempia koskettava ja yhdistävä; ajankohtainen ja samaan aikaan nostalginen pelimusiikki. LA 11.11.2023 klo 19 Game Music Night – ilta täynnä pelimusiikkia! Paikka: Avanti-Sali, Taidetehdas Esiintymässä: Porvoon puhallinorkesteri, kapellimestari Erik Hippi + Special guest Porvoo Big Band! Vapaa pääsy, tervetuloa! Konsertin järjestävät Porvoonseudun musiikkiopisto yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Tapahtuma on osa kansallisen peliviikon ohjelmaa.

Vapaa pääsy

Kaikille avoin peli-ilta Ikuri Arcadella

Ikuri Arcade Kalkun Viertotie 2, Tampere, Suomi

Tervetuloa kaikille avoimeen peli-iltaan, joka on ikärajaton eikä tilaisuuteen tarvitse etukäteen ilmoittautua. Sisäänpääsymaksu on 10 euroa ja sen maksettuasi pääset pelaamaan ilmaiseksi yli 45 peliämme. Kahviossa on pikkurahalla 1-3 euroa tarjolla suolaista ja makeaa purtavaa sekä juomia.

€10